2009-12-03 01:48:48• hírek • Szatmar.ro

Csak a B csoport nyitott

fotó: valenciacf.com
fotó: valenciacf.com

A Valencia legyőzte a Lille-t, mégis a franciák lehetnek nyugodtabbak.

Sok kérdőjel kiegyenesedett az Európa-liga csoportköre ötödik fordulójának első játéknapján, hisz a B csoportot leszámítva az összes többi esetben már kiosztották a lapokat.

A C csoportban a rengeteg hiányzóval rendelkező Hamburg a Rapidot fogadta és a találkozó előtt nagyon fogadkoztak: kiküszöbölik a bécsi, 0-3-as csorbát. A németek végig fölényben játszottak, ám az első félidőben még kimaradtak a helyzeteik. Nem úgy a szünet után, amikor Jansen szerzett vezetést, Berg pedig bebiztosította csapata győzelmét. A másik meccsen az eddig gyatrán szereplő Celtic Glasgow későn ébredt: bár Szamarasz és Robson góljaival legyőzte a Hapoelt, már biztos, hogy a németek mellett az izraeliek jutnak tovább. A csoportelsőség kérdése két hét múlva dől el Tel-Avivban.

A G jelű kvartettben az eddig százszázalékos Salzburgnak egy pont is elég lett volna a gödörben lévő Lazio ellen, de az osztrákok túlteljesítették a tervet és ugyanúgy 2-1-re nyertek, mint az első fordulóban, Rómában. Ezúttal azonban nem a hajrában szerezték a gólokat, hisz Afolabi az 52. percben szerzett vezetést. Ezt Foggia még kiegyenlítette, a másik afrikai légiós, Tchoyi találatára már nem érkezett válasz. A Villarreal Rossi és Senna góljaival nyert Szófiában a Levszki ellen, ezzel pedig eldőlt, hogy az osztrákok mellett a spanyolok mennek tovább, az olaszok a harmadik, a bolgárok pedig a negyedik helyen végeznek.

Az I csoportban a sérült Németh Krisztiánt nélkülöző AEK Athénnak győznie kellett volna az Everton ellen, ám az angolok Biljaletgyinov révén már a hatodik percben betaláltak, megszerezve ezzel a győzelmet és a továbbjutást. A másik meccsek a Benfica Saviola és Coentrao góljaival nyert Boriszovban, megszerezvén ezzel a csoport első helyét.

Az egyedüli csoport, ahol még ismeretlen valamennyi továbbjutó kiléte, az a B jelű kvartett. Az est rangadóján a Valencia Joaquin révén fél óra alatt két gólos előnyre tett szert a Lille ellen, amit aztán Mata is megtoldott eggyel, hogy a hosszabbításban Chedjou szépítsen. Veresége ellenére ugyanakkor a francia csapat nem áll rosszul, hisz amennyiben odahaza legyőzi a Slavia Prágát, akkor biztos továbbjutó - idegenben 5-1-re verte a cseheket. Mivel a Genoa csak gól nélküli döntetlent ért el Prágában, a döntés az utolsó fordulóra marad. Amennyiben az olaszok odahaza legyőzik a Valenciát, továbbléptek, ellenkező esetben a spanyolok örülhetnek majd.

Eredmények:
B csoport:
Valencia
- Lille 3-1
gólok: Joaquin (3., 32.), Mata (54.), illetve Chedjou (90.)

Slavia Prága - Genoa 0-0
A csoport állása: 1. Valencia 9., 2. Lille 7p., 3. Genoa 7p., 4. Slavia 3p.

C csoport:
Hamburg - Rapid Wien 2-0
gólok: Jansen (47.), Berg (53.)

Celtic Glasgow - Hapoel Tel-Aviv 2-0
gólok: Szamarasz (22.), Robson (68.)
A csoport állása: 1. Hamburg 10p., 2 Hapoel 9p., 3. Celtic 5p., 4.Rapid 4p.

G csoport:
Salzburg - Lazio 2-1
gólok: Afolabi (53.), Tchoyi (78.), illetve Foggia (57.)

Levszki Szófia - Villarreal 0-2
gólok: Rossi (36.), Senna (84.)
A csoport állása: 1. Salzburg 15p., 2. Villarreal 9p., 3. Lazio 6p., 4. Levszki 0p.

I csoport:
AEK Athén - Everton 0-1
gól: Biljaletgyinov (6.)

BATE Boriszov - Benfica 1-2
gólok: Menezes (68., öngól), illetve Saviola (46.), Coentrao (63.)
A csoport állása: 1. Benfica 12p., 2. Everton 9p., 3.AEK 4p., 4.BATE 4p.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: